Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - pinero_87

Pàgines: [1] 2 3 ... 9
1
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: D’abril 05, 2016, 23:33:51 p. m. »
Jejeje Twin, no hi ha manera de cobrar un duro xD, però bé... un ho fa essencialment per curiositat i entreteniment...ara que me sembla bé invertir dobers en cervessa...sa cervessa sempre és una bona inversió, així que quan siguis per aquí jo m'apunt a fer una cervesseta-xerradeta de ses nostres i a nes bar de n'EsCos per suposat :), no sabia que en tengués un ::). Prenc nota i posaré ses 48h enlloc de 24h, moltes gràcies, no hi ha res com es consells d'un bon observador!

EsCos, moltes gràcies! esper que sigui útil per fer algunes consultes observacionals...ja tenc ganes de veure com estima els acumulats :). A veure si amb el temps poden acostar-se mes al temps real...no sé el costòs que podria arribar a esser, però potser valdria la pena

2
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: D’abril 04, 2016, 15:00:02 p. m. »
Estic amb tu Twin, seguiré el teu consell i extendré la zona sud i retallaré un poc la part Est. Per ventura afegiré alguns análisis d'acumulats, ja que es mes directe que fer-ho amb reflectivitats degut a que la conversió a precipitació ja està feta  :)

3
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: D’abril 02, 2016, 14:08:25 p. m. »
Moltes gràcies EsCos!  :) , aprofit per passar un link de les precipitacions mundials estimades amb el mètode aquest de la NASA. El format es de video mp4:

http://svs.gsfc.nasa.gov//vis/a000000/a004200/a004285/imergert_1080p_30.mp4

El link original on s'exposa : http://svs.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/details.cgi?aid=4285

Pel que veig es poden davallar captures individuals en format imatge. Aquesta es una versió retallada d'ahir a les 13UTC:

que es pot comparar amb la sortida de radar :


Trob que per ser un producte global esta bastant bé :), ara que el producte global no veia pluja a la part est de l'illa

Despres d'unes quantes modificacions del missatge, en faig una altra, per no escriure missatges consecutius...miraré d'afegir un GIF de les 24h del dia anterior per aquest producte de la NASA, post-processat. De moment deix l'episodi d'ahir, un GIF de les 24h per al mediterrani :

https://sites.google.com/site/meteopina/analisi-global-de-precipitacio-nasa

Tot i que no està automatitzat, és la meva idea automatitzar-ho...i per ventura estimar les precipitacions a a partir d'aquest mètode alternatiu, ja que és a nivell global i diferencia les precipitacions en forma de gel de les precipitacions en forma líquida. Que en trobau de l'àrea? massa gran?

4
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: D’abril 01, 2016, 23:49:56 p. m. »
Sembla que els productes de més ressolució son de 4x4 km, tot i que no m'ho he mirat exhaustivament, potser m'equivoc...i requereix registrar-se amb un mail per davallar les dades. També hi ha moltes dades (que pesen lo seu) i molts productes, molts d'ells en format HDF5..seria cosa de mirar-ho amb calma. Per sort sembla que també disposen de documentació específica i si ho ha fet sa NASA deu ser un bon producte. Lo bo des radar es que sa ressolució es de 1x1 km, tot i que ja en coneixem molts dels inconvenients. Aprofit per exposar una triple comparació d'acumulats (encara que no siguin les 00 xD) de Mesures d'estacions Meteoclimatic (fins les 21h), acumulats prevists per WRF 4km en 24h i acumulats derivats de radar per l'episodi d'avui:
5
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: De Març 31, 2016, 11:40:44 a. m. »
Moltes gràcies per l'enllaç Twin, desconeixia aquesta font per complet...hi pegaré una ullada a veure si es pot fer res  :)

6
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: De Març 30, 2016, 18:16:56 p. m. »
Moltes Gràcies EsCos, crec que tens raó que per a precipitacions típiques d'hivern el model funciona força millor! A mi també m'agradaria disposar d'aquests mapes de mes ressolució en l'escala DBZ...seria una bona millora...però de moment amb aquest modelet tenim almenys estimacions mes bones per a l'hivern...però entre que plou poquet i la temporada està pràcticament acabada...a veure si podem tenir també estimacions aceptables de cara a l'estiu, almenys ara podem dir que coneixem millor els punts febles del model deguts a la orografia i els resultats de segons quins indrets ja no ens sorprenen gaire :)

7
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: De Març 26, 2016, 02:58:13 a. m. »
Hola EsCos, et referies a 10 de maig o de març? Be, en tot cas aqui adjunt el GIF del dia 10 de març de 2016. Malauradament, hi ha bots en algunes sortides, per la qual cosa, això suposa una font de sub-estimació. No sempre son degudes a AEMET...sovint el rellotge de la meva computadora es desincronitza i s'ha de re-sincronitzar cada cert temps.  En realitat crec que el rellotge no deu comptar gaire bé i es va desincronitzant amb el temps...en fi, questions logístiques. Pas per aquí el GIF sobre els que es feren els càlculs per al 10 de maig. Potser faci algun gràfic interactiu per veure-ho un poc millor tot....una pregunta EsCos, les dades les agafares del texte actualitzat o del mapa d'acumulats interactiu? en tot cas, el darrer es mes fiable sempre. Aqui deix el GIF :Sembla una discrepància natural per la poca ressolució espai-temporal i d'escala de reflectivitat que tenim amb  el mètode.

8
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: De Març 26, 2016, 02:25:07 a. m. »
Moltes gràcies esCos! molt ben resumit i esquematitzat, ho acab de veure ara! mentre que les diferencies en gris son molt mes intenses i degudes a la orografia, les que estan en vermell potser podrien entrar dins la normalitat...el que veig es que una comparació en termes relatius podria ser mes indicativa...per exemple, el quocient entre la diferència i la precipitació real...així, les de Bahia azul  i Port de Pollença tindrien un error de un 50% que es bastant...i podrien tenir a veure amb la orografia també. El cas de la UIB seria menys rellevant, però hem crida l'atenció que hi hagui sobre-estimació enlloc de sub-estimació...Potser que en aquella sortida hi degué algun pixel intens atravessant la UIB...cercaré a veure si tenc el GIF de les 24h i el pas per aqui  :)

9
METEOPINA / Re:Nou format i productes globals
« el: De Febrer 13, 2016, 00:47:09 a. m. »
Si, jo hem referia més a que visualitzar les dades interactives dels productes globals seria bastant costós a 0.25º. I també sobretot la davallada de dades, que son uns 200mb per fitxer a 0.25º i uns 50mb en el cas de 0.50º. Si s'han de davallar 3 dies complets a 0.25º,  com tenim fitxers cada 3h, tindriem 24 fitxers de 200mb...quasi 5Gb. Ara, no se si estan disponibles els GFS en árees limitades i no en productes globals.

El màxim que vaig arribar a provar de ressolució va ser el primer model per Mallorca a 2km...però tardava mes que el de les Illes a 4km i hem van recomanar emprar el de les Illes...

Això dels anidaments està molt bé... sa veritat que mai ho he provat i és una espina que tenc. I ara mateix, sa veritat és que no record massa bé que és el mes adequat. Si t'interessa especialment puc consultar-ho, segur que hi ha cosa als apunts. Ara que els GFS 0.5º crec que son més aprop de 50km que de 30km...tampoc n'estic convençut, però per la nostra latitud, potser siguin uns 44km?. En qualsevol cas, la seqüencia 30/10/3  suposa que reduir un terç la longitud del grid per cada anidament és la mesura adecuada, i d'entrada sembla una bona combinació...

10
METEOPINA / Re:Nou format i productes globals
« el: De Febrer 11, 2016, 09:57:26 a. m. »
Si, pens que tens raó...com mes ressolució millor, especialment on la densitat de dades es adecuada...tot i que mes ressolució també implica mes cost en el tractament de dades...però per productes a escala menor es bastant adecuat

11
METEOPINA / Re:Nou format i productes globals
« el: De Febrer 09, 2016, 14:12:01 p. m. »
Fantàstic Twin, queden molt bé aquests mapes! es un molt bon començament! son GFS a 0.5º o 0.25º?

12
METEOPINA / Re:Nou format i productes globals
« el: De Gener 15, 2016, 15:09:17 p. m. »
Gràcies EsCos, almenys ara ja sembla hivern a veure quant mos dura aquesta sensacio!

13
METEOPINA / Re:Nou format i productes globals
« el: De Gener 10, 2016, 12:10:38 p. m. »
Gràcies Twin :)

14
METEOPINA / Nou format i productes globals
« el: De Gener 09, 2016, 17:39:31 p. m. »
Hola a tots! escric per aqui per informar-vos que he canviat un poc l'estructura de la pàgina perque sigui mes accessible a la informacio. També hi ha alguns formularis dins la pàgina que es poden completar i enviar per tal de millorar la presentacio de la informacio https://sites.google.com/site/meteopina/questionari-per-a-la-millora-del-lloc.

A més, he incorporat alguns mapes interactius a nivell Global per dades GFS a 50km, que s'haurien d'actualitzar diàriament. Nomes son algunes variables i presenten la informació del dia seguent amb la idea d'oferir informació a molt curt termini. Si vos animau, podeu pegar-hi un cop d'ull https://sites.google.com/site/meteopina/prediccions-meteorologiques/prediccions-gfs-50km. Probablement vagi afegint alguna coseta mes al llarg d'aquests dies :) .

Records i salut

15
METEOPINA / Re:Seguiment radar
« el: De Desembre 07, 2015, 22:12:12 p. m. »
Sembla que el radar en torna a fer de les seves i duu unes 24h o mes mostrant ecos orogràfics com el que es van comentar en el seu dia...quines coses...

Pàgines: [1] 2 3 ... 9