Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - gorgblau

Pàgines: [1] 2 3 ... 66
1
Seguiment / Re:Seguiment mes de juny 2019
« el: De Juny 27, 2019, 05:25:20 a. m. »
Correcte Miquel! i sort que la mar encara esta "fresqueta" sino parlariem de maximes mes altes.

2
Seguiment / Re:Seguiment mes d'abril 2019
« el: D’abril 05, 2019, 06:40:31 a. m. »
Bon dia! quasi 4 graus baix zero a Son Torrella! buff tot i que aquesta geladota aquest sector de sa serra no fa gens fe mal.

Pero si que a Alaro poble tenen -1º aixo si que fa mal a nes raiguer, pla, migjorn i llevant!

3
Seguiment / Re:Seguiment mes de gener de 2019
« el: De Gener 30, 2019, 17:45:41 p. m. »
BOnes! Brutal el registre del Castell d'Alaro! una ratxa de 135 km/h! nomes a 3 km/h d'igualar sa de "lo cap de formentor" duim unes setmanes ventoses. Tramuntana i Mestral, els dos poderosos!

4
Seguiment / Re:Seguiment mes de gener de 2019
« el: De Gener 24, 2019, 07:27:11 a. m. »
Bon dia! Caramba! quina tramuntanada de primerissima categoria. L'estacio del Cap de Formentor a les 06:00 ha enregistrat una ratxa puntual maxima de quais 140 km/h  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

per altre part alfabia amb -1º i ratxes maximes de 112 km/h...la sensacio termica alfabia deu ser de tranquilament -10º!

i a mem que tal el temporalarro de la mar al nord de menorca i vius amb la costa Artarenca i Gabellina!

5
Seguiment / Re:Seguiment mes de gener de 2019
« el: De Gener 16, 2019, 07:13:27 a. m. »
Bon dia caramba quina gelada ara mateix al besso de sa serra! A Lluc -2,5º i a Son Torrella -4,2º!


6
Seguiment / Re:Seguiment mes de gener de 2019
« el: De Gener 12, 2019, 07:06:13 a. m. »
bon dia! carambaaa quines temperatures a eivissa i formentera! brutals! a mallorca res destacable pero eivssa i formentera top top!  :o

7
Seguiment / Re:Seguiment mes de desembre de 2018
« el: De Desembre 04, 2018, 09:49:30 a. m. »
ostiasss! quina rayadaa! tremendooo! aixo es un nadal modo Caribe! jajaja

8
Seguiment / Re:Seguiment mes de novembre 2018
« el: De Novembre 30, 2018, 20:33:47 p. m. »
bueno crec que no mos podem queixar de res! amb sa tardor brutal que estem tenguent, ara perque tenguem anomolies de temperatura

9
Seguiment / Re:Seguiment mes de novembre 2018
« el: De Novembre 27, 2018, 21:19:48 p. m. »
Bones avui he estat al torrent de mortitx, encara no havia anat despres de ses torrentades de s'agost i octubre i tal com vaig comentar de lo des Torrent de Pareis, es torrent de mortitx tambe ha soportat una crescuda diria que sense precedents.

Just despres de ses vinyes hiha una tram que el coneixem com sa part fossil des torrent de mortitx, es un tram on mai du aigo, nomes durant fortes plogudes i fins i tot aixi nomes corre una miqueta de caudal. be ido aquest tram he pogut veure mates i carrtix tombats i arrebessats a  2 metres d'altura a trams amples de 15 metres d'amplada! IN---CRE----I-----BLE!

i despres a sa part esportiva des torrent de mortitx, passat es bec d'oca, descomunal, figueres bordes d'aquestes que creixen a sa roca mare a ses parts verticals dins es torrent, que estan a 5 metres d'altura i amb una amplada de 5 / 6 metres tambe desfigurades per complet! Aqiesta tardor esta essent molt heavy tot! quina passada!  :o :o :o :o :o :o

10
Seguiment / Re:Seguiment mes d'octubre
« el: D’octubre 31, 2018, 10:20:41 a. m. »
Moltes gracies Miquel!

Si sa veritat es que no se pot concloure res amb nomes un parell de dades visuals, tambe es veritat que els efectes greus estan a sa part final des torrent desde es "pas des grassos aprimau-vos fins s'olla) alla a sa part final tambe s'ha de tenir en conta diversos torrentons que alimentan sa part mitja / final de pareis, com son (es torrent des clots d'infern, es torrnt des gorg de sa figuera o es torrento des contrabando etc...) pero be, sigui com sigui sa magnitud de lo que vaig veure es insolit!

REpeteixo gracies per l'analisi miquel!  8) 8) 8)

11
Seguiment / Re:Seguiment mes d'octubre
« el: D’octubre 30, 2018, 19:50:23 p. m. »
Bones volia comnetar.li a nen Miquel Grimalt.......avui he pegat un bot i he fet s'integral Turixant -- Sa Calobra (Torrent des Gorg Blau - Sa Fosca + Torrent de Pareis) i lo que m'he quedat estorat es de sa mega crescuda que va soportar es Torrent de Pareis (a sa tormentarra de mitjans d'agost que va ploure una brutalitat en molts pocs minuts) ido en aquella crescuda he vist com a sa part final des torrent de pareis a trams de 20 metres d'amplada hi havia mates mes que centenaries i figueres bordes tame molt grosses arrebessades a un nivell de 2,50 metres d'altura respecte a la superficie del llit del torrent......es nivell de sa crescuda va ser iinfernal i pel que he pogut analitzar i identificar en tot l'entorn que mel conec a sa perfeccio.....va ser una pared d'aigo repentina! increible el cabal que va assolir el Torrent de Pareis! en 25 anys que duc pasturant per sa serra no havia vist mai un nivell tant alt i amb tanta violencia!

Miquel a grosso modo.....en un tram de 20 metres d'amplada i una altura de s'aigo de 2,50 d'altura, quin cabal en m3 estariem parlant?? gracies!

12
Seguiment / Re:Seguiment mes d'octubre
« el: D’octubre 23, 2018, 06:20:42 a. m. »
som.hi a mem si a part de tanta pluja que estem tenguent, tenim ja una mica de fred!

per cert, aquest inici de temporada (desde agost fins ara) no trobau que hem recuperat sa bona tendencia de que qualsevol petita intestabilitat en altura buuumm  ens descarrega aigo! Els darrers anys tot caia al mig de la mar.

13
Seguiment / Re:Seguiment mes d'octubre
« el: D’octubre 17, 2018, 07:50:36 a. m. »
Per cert Miquel enhorabona per la feina de desxifrar la magnitud dels cabals assolits per la zona! Inaudita la dada de 26 metres d'amplada i un punt maxim de 2,65 de profunditat  :o :o :o :o :o :o :o :o :o BRUTAL!

Jo tambe ho faig a petita escala als torrents de sa serra que les conec a sa perfeccio i tambe despres de plogues bibliques quan paso per dins els torrents em vaig fixant amb les marques de ses puntes de crescuda maxima que ha soportat el torrent........no faig cap mesura amb metre ni numerica pero ho faig visualment i tenc mesures mentals de marques de crescudes mosntruoses als torrents de sa serra.

14
Seguiment / Re:Seguiment mes d'octubre
« el: D’octubre 17, 2018, 06:44:26 a. m. »
Sincerament crec que AEMET no te culpa de res...ells amb els 50 models diferentes que tenen fan una previsio i sa previsio era una cosa pero finalment es va recargolar sobre si mateix i es va formar un monstre biblic al llevant. La natura te aquestes coses que per molts de satelits i tecnologia que tenguem, sa darrera paraula la te sa natura.

De totes maneres, si se pens fredament...de que hagues servit decretar s'alerta vermella a les 18:30 / 19:00??? que fou quan començaren arribar totes les telefonaes a emergencies de que sant llorenç hi havia molts de problemes, vull dir que no hagues servit de res.....fins i tot si haguessin decretat s'alerta vermella a les 17:30 abans de que pases tot aixo....algu pensa que tota sa poblacio no hagues fet exactament lo mateix que estava fent quan lis va arribar sa megra crescuda?

Tot hagues succeit exactament igual, tant si s'avis vermell hagues arribat a les 16:00 com a les 17:00 com a les 19:00 com a les 22:00.....fins i tot m'atreviria dir que si s'avis s'hagues emes el dia anterior amb mes de 24 hores d'antelacio tot hagues succeit exactament igual...

Perque nigu s'espera que al carrer de ca teva t'arribi un caudal de 2 metres d'altura per 5 metres d'ample per molta alerta vermella que emetin amb molta antelacio...

Aixi que pe jo a AEMET 0% de culpa i nigu te culpa de res.

15
Seguiment / Re:Seguiment mes d'octubre
« el: D’octubre 10, 2018, 08:36:06 a. m. »
Terrorific lo del llevant Mallorqui! Quines dades per un sector que no esta preparat per asumir aquets registres descomunals...

1º Lo de que els torrents estan bruts o nets es lo de menys (sensacionalisme periodistic) ja que amb aquestes quantitats de pluja no hiha torrent que valgui, sortira de mare si o si, excepte els torrents de sa serra que ja estan erosionants de forma que poden aguantar monstruositats infernals (l'any passat a Escorca caigueren 640 L/m2 en poc mes de 24 hores i ni se varen inmutar els torrents de sa serra) pero be, no estem parlant de muntanya...

2º Altre tema es lo que comentam moltes vegades, ON CONSTRUIM??? aqui radica el problema, l'aigua sempre seguira el seu cami, SEMPRE, i els enginyers, arquitectes etc...no ho volen veure.....HO SABEN, PERO NO HO VOLEN VEURE! i construeixen en llocs on es part d'un curs d'aigo...ara be, estem parlant que tal vegada l'aigua a sant llorenç ha passat per llocs on feia 200 anys que no hi passava, vull dir que son fets extraordinaris i com que no tenim la pauta a seguir pues se desconeix o s'ignora i pot arribar a pasar lo que ha passat

3º tema previsio i desenvolupament de la tormenta....els avisos i les previsiones era de fortes tempetes, pero en cap moment es va arribar a atorgar el nivell vermell o extrem...perque?? quines son les particularitats de que la tormenta es fes tan forta i tan localitzada? caldria saber tots els ingredients que teniem a l'atmosfera ahir per tenir exemples i explicacions a lo que ha passat.

Pàgines: [1] 2 3 ... 66