Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Temes - gorgblau

Pàgines: [1]
1
Seguiment / Joc de prediccio estiu 2016
« el: De Maig 17, 2016, 09:37:04 a. m. »
Seguint sa proposta den Twin iniciam es joc de prediccio de lo que pot ser es proper estiu d'aquest 2016, proposo 4 Municipis seguint l'ordre dels punts cardinals, proposo: Pollença del sector nord (perque amb vent de migjorn es solen registran maximes altes a Pollença) ---- Llucmajor del sector sud (perque amb vent del Nord, cosa rara en l'estiu pero bueno, a llucmajor / campos / porreres / ses salines / santanyi solen donar-se maximes heavys) ------ despres Arta del sector de Llevant (quan hi ha Ponent en l'estiu Arta / Sant Llorenç / Son Servera i Capdepera son un forn) i despres com a darrer Andratx (lo mateix, amb component de Llevant en l'estiu es habitual, Andratx / Calvia / Estellencs, tambe son un forn ------- i un quint lloc per la seva excepcionalitat LLUBI el forn de Mallorca.

La meva prediccio per l'estiu 2016 es la següent:

Polença arribara a tenir una Maxima de 40,3º -- Minima de 16,2º --- Minima maxima de 28,2º --- Pluja; 58 L/m2

Llucmajor arribara a tenir una Maxima de 39,8º -- Minima de 17,9º -- Minima maxima de 24,4º --- Pluja; 22 L/m2

Arta arribara a tenir una Maxima de 40,2º --- Minima de 16,5 --- Minima maxima de 26,7º --- Pluja; 34 L/m2

Andratx arribiara a tenir una Maxima de 40,3º -- Minima de 17,0º -- Minima maxima de 28,3º --- Pluja; 52 L/m2

LLubi arribara a tenir una Maxima de 41,4º -- Minima de 15,5º --- Minima maxima de 23,8º --- Pluja; 41 L/m2

Recrodau que heu de contar desde dia 1 de Juny fins dia 31 d'Agost!

Som.hi! a mem qui encerta o es el que mes s'apropa a lo que pasara!  8) 8) 8) 8)

2
off-topic / Classica Torrada des meu grup Facebook " Sa Fosca"
« el: De Desembre 04, 2015, 10:06:23 a. m. »
Estau tots convidats! Qui vulgui venir ens veim alla  8) 8) 8)

Bones, com ja es habitual, aquesta temporada celebram novament una quedada d'agermanor des grup des Facebook " Sa Fosca."

He escollit una data pre-nadalenca, per aixi iniciar junts ses festes de Nadal i sa temporada de foguerons tot d’una tongada!

Sa torrada la celebrarem el proper Dissabte 19 de Desembre, a partir de les 12:00, alla mateix on ho celebrarem es Gener d'aquest any 2015, a les terras de sa finca des Gorg Blau, just a nes punt quilometric 27 de sa carretera d'Escorca, aprop de s'acueducte de Turixant, es molt facil de trobar, just a nes punt quilometric 27 veureu uns globus seguiu-los uns 200 metres per un antic cami de carboers i arribareu abaix a unes marjades.  8) es molt facil hi haura gent i indicacions per tot.

Com sempre cadescu s'haura de dur lo seu per torrar, pa i carn, i despres entre tots aportarem una mica i anau diguent qui dura coses per picar, i coses de postre etc...

Tambe hem de gestionar qui pot dur dues taules d'aquestes plegables, per posar tot lo de picar i es postre etc...i tambe qui dura es tema; bosses de fems, torcaboques, plats de plastic, tassons de plastic.

Com sempre, esper que sigui una jornada completa d'agermanor on poguem fer sa xerrada i coneixer nova gent.

Ens veim el proper Dissabte 19 de desembre!
Salut i Visca Mallorca.

3
Reportatges / Documental L'historia del Torrent des Gorg Blau!
« el: De Juny 18, 2015, 12:01:06 p. m. »
*** Documental L'historia del Torrent des Gorg Blau ***

Bones, aquests darrers mesos, s'ha estat grabant un documental que veura sa llum aquest proper Diumenge 21 de Juny a les 22:45 a IB3. Els pioners / descobridors del torrent (Bernadi Morey, Maties Oliver i Tomas Suarez) narren la seva mitica historia, tambe surten altres dels grans de sa vella escola Mallorquina, com Miquel Trias o Baltasar Llompart (En BALTI), tambe hiha una narracio i imatges a carrec del Mestre Toni Calero i un servidor Carlos Solano, que comentam com es realitza actualment el Torrent des Gorg Blau. Tambe sortiran imatges de sa fantastica trobada que varem organitzar el passat 10 de Gener a les Terras d'Escorca! Aixi que estau tots citats el proper Diumenge d'aquesta setmana, 21 de Juny, a les 22:45 a IB3! L'historia del Torrent des Gorg Blau!

5
off-topic / Ajuda informacio Estacio ONLINE
« el: De Desembre 06, 2014, 19:54:47 p. m. »
Bones necessito ajuda amb un tema sobre una estacio!

A mem el que voldria es que m'aconsellesiu sobre quina estacio hauria de comprar per posar a sa vall de Turixant a Escorca. S'estacio nomes basta que tengui termometre + pluviometre i que dones dades a un servidor cada 10 min per exemple. Hauira de ser una estacio amb una mini placa solar perque fos energeticament autosuficient, ja que alla no tenc acces a corrent electrica i respecte a nes tema de disposar de modem per intenet evidentment impossible.

Recordo que es dia des meteo-sopar es que seia davora jo me va dir que ell tenia una estacio tal com sa que he dit que necessito. Viu per Sa Cabaneta o algo aixo crec que me va dir...be total, que me va dir que ell no la ten conectada a sa corrent electrica ni te modem ni res i que cada 10 min li envia dades al movil!

A les hores, me podria ajudar a cercar presupostos per aquest tipus d'estacio?? per favorr!!

Gracies!!! 

6
Meteorologia i Climatologia / Records generals de Meteo Mallorquina
« el: De Maig 01, 2014, 08:54:15 a. m. »
Hola, m'agradaria saber quins son els records meteorologics de Mallorca o Ses Illes en general.

M'agradaria que entre tots aportessim les dades que sapiguem per saber i completar aquestes fantastiques dades.

Som.hi!!!1º: Temperatura Maxima enregistrada mai: 49º -- Sa Pobla -- 1.994???

2º Temperatura Minima enregistrada mai: -16º -- Puig Major -- Febrer 1.956??

3º Temperatura Minima enregistrada mai a un "nucli de poblacio" (que no sigui es 1.500 metres des Puig Major jeje): -13,5º -- Lluc -- Febrer 1.956???

4º Temperatura Minima mes alta: 31º???

5º Temperatura Maxima mes baixa: ???

6º: Maxima sensacio termica que s'ha pogut arribar a percebre a Mallorca: Es desembre de 2008 amb un companyero, adalt des Massanella, feia -5º i vent molt molt fort i intens...es rellotge des meu companyero li deia que teniem sensacio termica de -29º????

7º Maxima ratxa de vent: ????

8º Maxima pressio atmosferica assolida: ???

9º Minima pressio atmosferica assolida: ???

10º Maxima humitat assolida: Evidentment 100%

11º Pero....I la minima humitat assolida: ????

12º Precipitacio Maxima en el total d'un bon episodi: ???

13º Precipitacio Maxima en 24 hores: Son torrella - 536 L/m2 – 22/10/1959

14º Precipitacio Maxima en 1 hora: 460 L/m2 Escorca - Gorg Blau – 29/09/1940

15º Maxims de dies seguits sense veure es sol: ???

16º Maxims de dies seguits vegent es sol: ???

17º: Ona mes gran mai enregistrada: 12 metres a Formentor???

18º: Data mes tardana que neva a Mallorca: Juny de 1.974??


7
Seguiment / Seguiment mes de Març 2014
« el: De Març 01, 2014, 07:02:26 a. m. »
Mare santa!!! Amb quina forçada ha bufat i encara esta bufant es Mestralot per Ciutat!!! Espectacular!!!

8
off-topic / Torrada a Escorca
« el: De Gener 23, 2014, 09:15:46 a. m. »
Bones, sa meva pagina d'internet de "Sa Fosca" ha traspassat sa barrera des 500 socis. Per aixo ho volem cel.lebrar, i he decidit fer-ho amb una torrada.
He aconseguit permis per realitzar l'esdeveniment a un lloc molt especial (les Terras de conrreu d'Escorca)

Per aixo vull convidar-vos a tots vosaltres els membres des Foro de meto balears!!! Tots els que volgue venir a pasar un molt bon rato, coneixer bona gent de muntanya, debatir sobre meteo/muntanya etc...sereu rebuts amb els braços ben oberts!!! A continuacio us poso tot el planning perfectament detallat, si teniu algun dubte m'ho demanau que contestare encantat!!


Bones, per que quedi tot perfectament clar i no hi hagi cap tipus de confusio, acontinuacio realitzare sa descripcio detallada des planning de sa “festa/torrada” des proper dissabte a Escorca.

Dissabte 25 de Gener de 2014, hora de quedada; entre les 12:30 / 13:00 a l’esplanada del Parking dels autobusos del Resorant d’Escorca, alla hi haura membres de l’organitzacio que us atendran i vos acompanyaran fins el lloc de la torrada (les Terras de Conrreu d’Escorca) (poso s’enllanç des Google Maps, des lloc exacte de quedada, cuan cliqueu a s’enllaç vos sortira s’imatge en modo “Mapa” pero si clicau abaix a l’esquerra de s’imatge principal i el posau “modo Satelite” apreciareu millor, s’esplanada que es el lloc exacte de quedada, es molt molt facil, esta just abans, ben aferrat al Restorant d’Escorca:

https://www.google.com/maps/views/explore?gl=es&hl=es&ll=39.825944,2.847614&z=19

PD: No podeu deixar els cotxes aparcats al parking des Restorant d’Escorca, els membres de l’organitzacio vos guiaran fins el lloc on teniu que deixar correctament els cotxes aparcats.

Una vegada que estiguem tots els assistents abaix a les Terras de Conrreu d’Escorca. Abans de començar sa torrada, l’organitzacio proporciona un petit piscolabis, (Coca de Trempo + Coca de Ceba + Coca de pebres vermells amb Sobrassada + Coca de Verdures) L’organitzacio tambe proporciona: Plats + tassons + torcaboques i bosses per tirar el fems.

Despres de fer el piscolabis, el caliu d’alzina ens estara esperant “a punt de caramel” per començar a torrar, cadescu s’haura duit la seva carn + el pa i la beguda, tambe recordar que heu de dur ses pinces per girar sa carn, repeteixo es important que recordeu a dur ses pinces per poder girar sa carn.

Despres en acabar sa torrada tambe oferirem diversos postres per els mes llaminers “golosos” je je: (Tartes de Xocalate + Tarta de pastangue)

Esperem que tot l’esdeveniment discorri dins un ambient molt agradable i que sigui una jornada ben fructifera.

Crec que ho he detallat tot amb molta claritat, pero si algu encara te algun dubte, que no dubti en comunicar-m’ho que jo li contestare encantat.

PD: Tot indica que tendrem “bon temps” pero…Si l’esdeveniment es tengues que suspendre per pluja, ho comunucariem de manera oficial el Divendres 24 entre les 16:00 i les 19:00 com a molt. Esperem que no hi hagi cap contratemps, pero per que quedi tot ben clar.

Vos esperam a tots amb els braços oberts!!!
Fins Dissabte!!!
Salut i Visca Mallorca.

9
off-topic / Pluviometre
« el: D’octubre 13, 2012, 23:32:35 p. m. »
Hola, jo tenc un pluviometre basic que marca fins a 40 L/m2, pero m'agradaria saber quina es la seva mesura quan esta fins a dalt de tot, perque despres dels 40 L/m2, l'amplada de adalt del pluviometre es mes que la part inferior, si algu ho sap estaria molt agrait.

gracies!!!

Pàgines: [1]