46
Seguiment / Re:Seguiment mes de JUNY 2013
« el: De Juny 14, 2013, 14:00:30 p. m. »+1Avui horabaixa he estat per feinas, per Cala Millor i he pegat un capfico a la mar:
1º estava bastant freda, jo diria uns 18º aprox...
2º m'ha sopres moltissim sa poca salinitat que tenia s'aigo!!! practicament dolça!!! jo diria un 80% dolça 20% salada!!! no m'ho podia creure perque me rebetjava sa boca amb aigo de la mar i no notava gens de sal i despres en eixugarme es cos no m'ha quedat sa carecteristica sal aferrada a sa pell, no ho entenc sa veritat!!!
Crec més en una percepció subjectiva tal vegada per la temperatura de l'aigua.
A menys temperatura, menys evaporació. A menys evaporació menys concentració salina ... i l'aigua no s'ha remoguda gaire aquests dies.
¿Imaginau la quantitat d'aigua dolça que s'hauria d'abocar a la badia de cala Nau - cala Millor - cala Bona - port Verd - port Vell - ... - cap des Pinar per abaixar la salinitat de l'aigua? Podríem vessar-hi tot l'aqüífer de S'Estremera i no hi faríem coneixedor. I en un any més aviat eixut.
Al caló des Moro, hi ha una surgència important d'aigua dolça i freda. L'efecte no arriba a 10 m2.
A cala Murta n'hi ha una altra que, si la mar va baixa, veus el brollador sobre la superfície. L'efecte encara és inferior.
A gairebé totes les cales del Llevant, de cala Morlanda cap al Sud, n'hi ha de puntuals en les que just es nota una mica de frescor a l'aigua si hi passes per damunt.
Per tant, descartaria totalment l'opció surgència.
Per cert, les fotos Xavi són espectaculars.