Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Temes - Fibló

Pàgines: [1]
1
Calendari 2012 / Desenvolupament dels temes
« el: D’octubre 13, 2011, 18:03:12 p. m. »
 ;)

És una proposta, a veure qué us sembla! Lo seu seria que fòssim 12 persones per a desenvolupar el tema de cada mes (un per cap). Per la meva banda, si puc evitar l'octubre millor... el meu nivell en geografía és irrisori!  Però sé que per aquí hi ha gent molt docta amb aquest tema (i amb els altres  ;D). De totes formes això és una promera idea, a veure si entre tots definim cada mes. Com que ja és una mica tard, a veure si per dilluns/dimarts ho podem tenir tancat (tant la temàtica com les persones que estiguin dispostes a desenvolupar un o més temes). Pensau que ha de ser un texte curt (5 o 6 línies com a mooolt!). Au, a opinar!  :D


Gener
: Calmes de gener: Causes i conseqüències

Febrer: Fred, nevades i/o Gelades: Formació de la neu, tipus de neu (en quin marc es produeix cada classe)

Març
: Temporal marítim: Ones. altura, longitud d'ona, relació amb els vents (Mar de vent i mar de fons)

Abril
: Floració primaveral: Cicles de la natura, pol·len i al·lergies típiques a Mallorca (més comunes a la primavera encara que també es dónen en altres èpoques)

Maig: Niguls: formació i tipus

Juny: Camp de blat: Perqué el juny és l'època de segar???

Juliol: Bon temps. Assolellat:  Circulació zonal, anticicló i embats

Agost: Contrast sol - creixement niguls: Mecanismes convergència a Mallorca

Setembre: Creixement de niguls - tempesta: Mecanismes formació d'un cb, propietats i formació dels llamps

Octubre
: Natura, bosc: tipus de sól de Mallorca i la seva relació amb el tipus de vegetació i amb l'escorrentia (torrets, acuífers...)

Novembre
: Pluja: formació de la pluja i tipus

Desembre: fred: Hivern. Causes astronómiques i físiques del fred (escurçament dia, distribució A i B a nivell global). Breu relació amb nevades i gelades.

2
Meteorologia i Climatologia / Temporal 10 - 17 Novembre 2001
« el: De Novembre 10, 2010, 12:21:14 p. m. »
El dia 8 de novembre de 2001 va arribar a la Mediterrània occidental una llengua d'aire àrtic marítim, les seves conseqüències, aqui a Mallorca i també a Menorca fòren brutals. Von enrecordau?

Dia 10/11/2001

  Lluc: 250 mm
  Sóller: 225,1 mm
  Alfàbia: 139 km/h
  Capdepera: 134 km/h


Vos animau??  ;)

EDIT: Quant al que va passar, a cazatormentas hi ha un fantàstic reportatge, deixo el link. Però estaría bé que explicàssiu sa vostra experiència!

   http://www.cazatormentas.net/foro/reportajes-de-meteorologa-extrema/temporal-historico-10-17-noviembre-2001/

3
Seguiment / Temps sever a les Balears
« el: De Juny 28, 2010, 10:38:29 a. m. »
 ;) Això de posar cites no és lo meu... És den elea!!

Citar
Dejo aquí el enlace al proyectillo sobre el que ando....

En la parte de la derecha del mapa van separados los episodios, al hacer click se activa o desactiva el mapa con la zona afectada.

Tiempo Severo en Baleares

- La idea es recopilar toda la información de fenómenos severos que se produzcan en Baleares y plasmarlos en un mapa.Mas adelante añadiré Ibiza y Menorca.

- Aparte del mapa, también está la adquisición de herramientas, ya en un plazo de años, para grabar por ejemplo las mangas marinas en Alta resolución...

He puesto lo que yo considero Severo, pero este mapa quiero que lo hagamos entre todos, yo solo me encargo de plasmarlo, de lo técnico.Seguro que me he dejado cosas por poner, me suenan más de 200 mm en 24h en el Gorg Blau, una tempesta en Inca y la de Portocolom pero como para considerarlo fenómeno severo no sabría decir..Por eso necesito la ayuda de todos  Ginyar

A nivel de diseño y como marcar en el mapa los fenómenos sin que más adelante sea un follón, por ahora creo que es una buena idea así, pero puede cambiar todo....Por el momento digamos que es una Versión Beta en progreso, y el diseño es bastante mediocre, pero creo que va cumpliendo su objetivo.

A ver que os parece. Ginyar

Pàgines: [1]