Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SOMIB

Pàgines: [1] 2
1
SOMIB / DESCOMPTE "CURS APLICACIONS CLIMÀTIQUES DELS SIG" PER SOCIS SOMIB
« el: De Juny 17, 2012, 11:05:27 a. m. »
Vos informam que tots els socis de la SOMIB tenen un descompte important en la inscripció al curs "Aplicacions Climàtiques dels Sistemes d'Informaciño Geogràfica" (25h) que s'impartirà els dies 11,12 i 13 de juliol a l'edifici Sa Riera c/Miquel dels Sants Oliver, de Palma.

El preu estandard és de 250 euros però els socis de la SOMIB el preu és de 125 euros.

Si voleu més informació sobre el curs:
 http://www.fueib.org/ca/formacio/183/aplicacions-climatiques-dels-sistemes-d-informacio-geografica.htm

 ;)

2
Seguiment / Re: Seguiment mes de ABRIL 2012
« el: D’abril 20, 2012, 23:27:10 p. m. »
Off topic: Perdonau aquest incís al topic de seguiment, però si estau interessats en ser socis de la SOMIB i heu adquirit un calendari vos interessarà la informació següent:

http://www.meteobaleares.com/foro/index.php?topic=649.0

 ;)

3
SOMIB / Re: CAMPANYA DE SOCIS 2012
« el: D’abril 20, 2012, 23:05:42 p. m. »
Aprofitam per recordar-vos que tots aquells que volgueu ser socis de la SOMIB i que heu comprat un meteocalendari del 2012 obtindreu una reducció important de la quota. Recordau que les quotes anuals per ser soci de la SOMIB són:

- 25 euros anuals quota estàndard.
- 15 euros anuals per estudiants, aturats o membres del Col·legi oficial de Geògrafs de les Illes.
- 13 euros anuals per aquells que han comprat un meteocalendari 2012.
- 10 euros anuals pels estudiants, aturats o membres del Col·legi oficial de Geògrafs que hagin comprat un meteocalendari 2012.

Vos informam que la reducció per adquisició de meteocalendari 2012 només s'aplicarà a les inscripcions que es facin fins els 15 de maig. Per tant, si heu comprat el calendari i voleu ser socis de la SOMIB aprofitau per fer la inscripció abans del 15 de maig.

Si voleu més informació podeu enviar un correu a la SOMIB: somib.meteo@gmail.com.

Pensau que la força d'una associació davant les institucions i davant la societat és tan més gran quan major és el nombre de socis que té.  ;)
4
SOMIB / CAMPANYA DE SOCIS 2012
« el: D’abril 01, 2012, 22:40:48 p. m. »
Bones!

Vos inform que fa unes setmanes que s'ha iniciat la campanya de socis 2012. Els que vareu ser socis de la SOMIB al llarg del 2011 haureu rebut un correu per tal de renovar la quota la soci.

Recordau que la SOMIB no és res sense els seus socis. Per tal de tenir força davant de les institucions necessitam estar recolçats per un nombre important de socis. Recordau també que la SOMIB és una organització sense ànim de lucre i que una de les fonts de finançament són les quotes dels socis i per tal de tirar endavant determinats projectes se necessita partir d'un mínim de capital.

Aprofit per recordar-vos que entre els beneficis de ser socis de la SOMIB s'hi inclou rebre el butlletí periòdic de la SOMIB, rebre informacions diverses que vos puguin interesar, contribuir a l'adquisició i l'instal·lació d'estacions automàtiques a llocs clau de la nostra geografia, així com accedir a descomptes en algunes activitats(cursos organitzats per la SOMIB o pel Col·legi Oficial de Geògrafs, assistències a determinats events, etc).

Si voleu ser socis de la SOMIB (i no heu rebut el correu per renovació de quotes) o bé si no éreu socis de la SOMIB al 2011 i ho voleu ser al 2012 o simplement rebre més informació, enviau un correu sol·licitant la informació o la butlleta d'inscripció a:

 somib.meteo@gmail.com


Moltes gràcies!

Junta directiva de la Societat d'Observadors Meteorológics de les Illes Balears (SOMIB). 

5
SOMIB / Re: 1ª ASSEMBLEA Socis SOMIB
« el: De Maig 30, 2011, 17:49:01 p. m. »
RESUM 1ª ASSEMBLEA SOMIB:

Com sabeu, el passat divendres 27 va tenir lloc la 1ª assemblea general de la SOMIB a la qual hi van acudir 12 persones, és a dir, el 50% dels socis de la SOMIB, la qual cosa no està gens malament.

- En absència del president, el vicepresident de la SOMIB va presentar els objectius generals e la SOMIB als socis i va detallar els objectius prioritaris pel 2011.

- Es varen aprovar sense cap vot en contra els estatut de la SOMIB.

- Es va presentar la nova junta directiva de la SOMIB i els socis van recolzar per unanimitat a la junta proposada, que queda de la següent forma:

Joan Cubells (Perejal) -President
Enrique Rodríguez (quiquetor)- Vicepresident
Gabriel Alomar (Xantos)- Secretari
Miquel Tomàs (Twin)- Tresorer
Jaume Mas (Xalocada)- Vocal
Luis A. Vázquez(elea)- Vocal
Toni Esteva - Vocal


- Es va aprovar també amb total recolzament per part dels socis presents un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Geògrafs de les Illes BAlears.

- Es varen proposar noms pel butlletí periòdic de la SOMIB que començarà a editar-se a principis d'estiu. Entre els noms proposats:  brusca, esclafit, rissaga, calabruix, trons i llamps, embat, ...(s'enviaran als socis algunes opcions per tal de triar un nom).

- Es varen aprovar les quotes dels SOCIS:
25 euros: soci normal
15 euros: soci en situació d'atur, estudiant o col·legiat en el Col·legi Oficial de Geògrafs.


- En l'apartat de Precs i Preguntes es va xerrar de la importància de fer una campanya de publicitat de la SOMIB als mitjans de comunicació, de la realització de cursos, del finançament ,mitjançant calendaris del 2012 i loteria de Nadal, entre d'altres temes.

I simplement donar les gràcies a tots els socis que van assistir a la reunió i encoratjar als membres d'aquest forum que no són socis a posar-se en contacte amb la somib (somib.meteo@gmail.com) i fer-se socis.

Entre tots farem una SOMIB activa i dinàmica!

Gràcies!
 

6
SOMIB / Re: 1ª ASSEMBLEA Socis SOMIB
« el: De Maig 26, 2011, 22:19:46 p. m. »
Si arrivau una mica tard demanau al bedel on està l'aula 17 o bé on fa una xerrada en Gabriel Alomar. Si li demanau on fan una reunió de la SOMIB no tindrà ni idea! ;)


No sé quan serem al final. Hi ha alguns socis que no poden venir però sembla que també vindrà algun no-soci! ;)

Ens veim demà!

7
SOMIB / Re: 1ª ASSEMBLEA Socis SOMIB
« el: De Maig 25, 2011, 23:52:52 p. m. »
Aquí teniu un mapa de la zona. L'edifici on es fa l'assemblea és el que he marcat amb el cercle vermell. La millor ruta crec que és entrar per Son Lledó!8
SOMIB / 1ª ASSEMBLEA Socis SOMIB
« el: De Maig 25, 2011, 17:39:25 p. m. »
El proper divendres 27 de maig, a les 19:30h i en l'aula 17 de l'edifici de l'Aulari del Campus de la UIB tindrà lloc la 1ª Assemblea general de la SOMIB.

Els que no sou socis de la SOMIB també estau convidats a assistir-hi i conèixer què fem i què volem fer a la Societat d'Observadors MEteorològics de les Illes BAlears (SOMIB).

Vos esperam!  ;)


SOMIB

9
SOMIB / BUTLLETÍ PERIÒDIC DE LA SOMIB
« el: D’abril 13, 2011, 20:53:51 p. m. »
En els propers mesos s'enviarà a tots els socis el primer nombre d'un butlletí periòdic que editarà la SOMIB amb informacions diverses.

S'ha enviat un correu electrònic a tots els socis per tal que participin activament en la tria d'un nom per aquesta modesta publicació. Entre els nom que ens arribin es farà una tria i una posterior votació pública per triar el nom final de la publicació periòdica.

S'espera que el primer nombre estigui enllestit a finals de juny.

Esperam les aportacions dels socis sobre alguns possibles noms. Feu les aportacions al correu electrònic de la somib   somib.meteo@gmail.com

Gràcies!

 ;)

10
SOMIB / Re: CONTACTE AEMET-ASSOCIACIONS D'AFECCIONATS A LA METEOROLOGIA
« el: D’abril 13, 2011, 20:49:46 p. m. »
Benvolguts companys,

A tots aquells que sou socis de la SOMIB se vos ha enviat un correu amb els acords a que es varen arribar en la reunió que es va fer els passats 22 i 23 març a l'AEMET de MAdrid.

Consultau els vostres correus i no dubteu en demanar si teniu dubtes!
 ;)

11
Concursos / ELS GUANYADORS AL BUTLLETÍ DE LA SOMIB
« el: De Febrer 01, 2011, 18:14:26 p. m. »
Els socis de la SOMIB rebran cada any 1 ó 2 còpies d'un butlletí digital amb notícies, dades meteorològics, petits estudis, etc, el qual s'anirà fent amb aportacions (en forma de petits articles) d'aquelles persones interessades.


Xerrant amb l'administrador de MeteoIllesBalears, varem quedar que les fotos guanyadores dels diferents concursos també apareixeran en aquest butlletí electrònic elaborat per la SOMIB. Per tant, a veure si vos animau a penjat fotos!

Recordau que aquest butlletí editat per la SOMIB només el rebràn els socis.


12
SOMIB / Re: CONTACTE AEMET-ASSOCIACIONS D'AFECCIONATS A LA METEOROLOGIA
« el: De Gener 24, 2011, 22:44:20 p. m. »
Bones, fa un parell de dies vaig enviar un escrit al director de comunicació de l'AEMET en relació a les possibles col·laboracions.

Va ser aquest:

Estimado señor Rivera,

Desde la Societat d’Observadors Meteorològics de les Illes Balears (SOMIB) recibimos con mucha satisfacción e ilusión su correo electrónico en el que mostraba el interés de l’AEMET por iniciar un acercamiento a los aficionados y observadores meteorológicos y estudiar las posibles formas de cooperación.

Hace ya tiempo que entre los aficionados existe el deseo de que el trabajo que realizan diariamente pueda ser de alguna utilidad para alguna institución pública y, en concreto, para la AEMET. Es por eso que ante la recepción de su correo electrónico decidimos recoger la impresión de nuestros socios al respecto y, de las opiniones recibidas, se han extraído las posibles vías de colaboración  que a continuación le exponemos:

Como aficionados a la meteorología creemos que podemos ofrecer a l’AEMET principalmente observación, tanto instrumental como visual. En este sentido, la colaboración se podría dar a diferentes niveles:

- Muchos aficionados disponen de estaciones automáticas particulares (tipo Oregon, tipo Davis, etc)  y llevan tiempo recogiendo datos meteorológicos de calidad de diferentes puntos de las Islas Baleares. Es evidente que muchas de estas estaciones no están situadas a 1,5m del suelo, la garita de protección de la radiación solar no es la homologada por AEMET, los datos se suelen recoger en día civil,.... Por tanto, sabemos que estos datos recogidos no cumplen con las normas definidas por la Organización Meteorológica Mundial, ni con los requisitos establecidos por la AEMET para su consideración como datos oficiales. Aun así, creemos que muchos de estos datos podrían ser de interés ya que sus propietarios se esmeran diariamente en que sean recogidos de la forma más correcta posible. De hecho, muchos disponen también de pluviómetros tipo Hellmann para contrastar los datos pluviométricos recogidos por las estaciones automáticas. Por tanto, creemos que algunos de estos datos podrían ser de su interés.

- Relacionado con lo anteriormente expuesto, es sabido que en los últimos 15 años se ha producido una reducción importante en el número de observadores oficiales. Sin embargo, la realidad que nosotros observamos es que son muchos los aficionados que estarían dispuestos a ser observadores de la AEMET. Muchos de ellos podrían colaborar recogiendo datos pluviométricos pero otros disponen de terreno particular suficiente para situar estaciones termopluviométricas oficiales. Por tanto, creemos que existen muchos observadores oficiales potenciales entre los aficionados a la meteorología.

- Por otro lado, en una sociedad tecnológica como la actual en la que internet y la telefonía móvil se ha convertido en una fuente rápida de comunicación y de información, los aficionados a la meteorología han encontrado en los foros de meteorología un lugar ideal para realizar seguimientos a tiempo real de la situación meteorológica. En este sentido, creemos que estos foros pueden ser una gran fuente de información para la AEMET ya que puede conocerse en tiempo real dónde y cuando comienza a precipitar, su intensidad, si la precipitación es en forma de nieve, granizo,... Esta información es de vital importancia para verificar y contrastar las imágenes que el Meteosat y el Radar ofrecen de las diferentes situaciones meteorológicas. En este sentido se podrían crear foros específicos donde AEMET y aficionados pudieran aportar sus observaciones a tiempo real, lo que podría ser de gran utilidad a la AEMET para elaborar alertas, coordinar a las instituciones públicas implicadas en situaciones de riesgo, realizar estudios científicos, etc.

 - Muchos observadores y aficionados a la meteorología también suelen ser aficionados a la fotografía de la naturaleza, por lo que es habitual fotografiar los diferentes fenómenos meteorológicos con los que interaccionan. Estas fotos también podrían ser de utilidad para completar los posibles estudios sobre episodios meteorológicos adversos que realice la AEMET.

- Finalmente, existen aficionados con un buen nivel de formación y con unos conocimientos nada despreciables en el campo de la observación de fenómenos meteorológicos. Por eso, se podrían organizar cursos, cursillos, charlas, en los que los profesionales de la AEMET y los aficionados intercambiasen impresiones y sirviesen para mejorar los conocimientos de unos y otros.


Deseamos que estas propuestas sean de su interés y le reiteramos nuestra satisfacción por este importante paso que ha dado la Agencia Estatal de Meteorología para intentar estrechar la colaboración entre los aficionados y los profesionales de la meteorología.

Desde la SOMIB quedamos a su disposición para cualquier duda o consulta que estime oportuna en la dirección de correo somib.meteo@gmail.com.

Aprovechamos también para enviarle una cordial salutación desde las Islas Baleares.


Atentamente,


                    

Per cert,  partir d'ara només s'informarà de les novetats en aquest tema als SOCIS de la SOMIB. Vos record que tots els que heu adquirit un calendari la compra d'aquest vos dona dret a ser socis de la SOMIB al llarg del 2011.


13
Seguiment / Re: Calendari + colaboració amb la SOMIB
« el: De Gener 07, 2011, 16:13:31 p. m. »
Bé, una vegada repartits la major part dels calendaris i una vegada que la gent ha vist la bona qualitat de les fotografies del calendari hem rebut algunes demandes per imprimir unes quantes còpies més del calendari.

Per tant, tot aquell que va poder adquirir un calendari o bé tots aquells que en vulguin regalar un amic o familiar o bé aquells que vogueu adquirir-ne més ho podríeu dir i així aprofitarem per ja imprimir-ne uns quants!

Vos record que el preu de calendari és de 12€.

Aquí teniu la portada del calendari, pels que no l'hagueu vista:


Recordau que si adquiriu un calendari, per l'import que pagau del calendari podreu ser socis de la SOMIB al llarg del 2011!

14
Seguiment / Re: Seguiment Mes de Gener 2011
« el: De Gener 04, 2011, 15:38:12 p. m. »

Hi ha una bona notícia: sembla que l'AEMET vol iniciar una aproximació-col·laboració amb els afeccionats a la meteorologia i ha fet arribar a les diferents associacions de afeccionats a la meteorologia (entre elles la SOMIB) una carta per iniciar contactes.

Ho podeu seguir i fer les vostres aportacions en aquest topic:

http://www.meteobaleares.com/foro/index.php?topic=313.0

 ;)

15
SOMIB / Re: CONTACTE AEMET-ASSOCIACIONS D'AFECCIONATS A LA METEOROLOGIA
« el: De Gener 04, 2011, 15:33:45 p. m. »
Ah, amb les idees de col·laboració que aquí surtin es redactarà l'escrit que es farà arribar al sr. Ángel Rivera!

Ja podeu aportar..... ;)

Pàgines: [1] 2