Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - miquel.br

Pàgines: 1 ... 7 8 [9]
121
Seguiment / Re:Seguiment mes de Febrer 2014
« el: De Febrer 10, 2014, 15:32:31 p. m. »
Quina castanya de Mestrelada que hiha ara mateix a nes Castell d'Alaro!!! buff tremendo com estan patint ses alzines!!!


http://www.castellalaro.cat/

Wow !!!  :o :o :o :o

Ya puede estar bien instalada la camara ... esta para salir volando !!! Jajaja

i 3,9 graus de temperetura, a 1100 metres deu ser aigua neu... a dalt del Puig Major i Massanella pot està nevant.

122
Seguiment / Re:Seguiment de models - Hivern 2013-2014
« el: De Febrer 09, 2014, 18:39:51 p. m. »
Aquest hivern he anat seguint el mapa d'anomalia tèrmica a 850 hp de l'hemisferi Nord fins ara hi ha hagut dos zones que no han tengut durant alguns dies una anomalia de temperetures negatives destacable.

1. El cercle polar àrtic.
2. Europa

Les demés zones terrestres per damunt de la latitud de 40º han tengut un moment o altre entrada freda important, tota Amèrica, tota Àssia.

Haurem de veure si finalment a final de Febrer, principis de Març tenim entrada freda a Europa. Crec que tenim possibilitats.

123
Seguiment / Re:Seguiment mes de Febrer 2014
« el: De Febrer 09, 2014, 18:30:18 p. m. »
Pareix que a part dels falsos ecos associats al relleu el radar també té problemes per detectar i cuantíficar la intensitat les precipitacions que ara estan caient a la mar entre les Illes i les costes del País Valencià i Catalunya.

124
Seguiment / Re:Seguiment de models - Hivern 2013-2014
« el: De Gener 08, 2014, 19:12:09 p. m. »
Si, s'intueixen canvis i això ja es algo.

Per cert Miquel.br, les imatges no es veuen grans, són molt petites, no se si tothom les veu així, però s'intueixen els colors.

Vorem que acaba passant aquest dissabte 11 que AEMET diu que pot haver-hi ruixats i fins i tot xerra de tempestes........

lo pròxim per mitjan mes.. ho seguirem

Hauré de canviar de pàgina per pujar imatges, no es veuren gens bé.

 Jo personalment no hi crec amb la teoria de la compensació. . . la trob molt oportunista, posem per cas que un mes no plou, si el proxim plou compensació, pero si no plou durant dos mesos no fallaria la teoria de la compensació? no... per que el tercer si plou i els dos primers no, compensació! podem anar mes enfora, tot l'any plou plou poc , no haura estat compensació... podriem acabar l'any amb precipitacions per debaix la mitjana, llavors si el proxim any plou per damunt la mitjana! compensació!





125
Seguiment / Re:Seguiment de models - Hivern 2013-2014
« el: De Gener 08, 2014, 16:24:16 p. m. »
Canvis progresius a Europa...

 primera imatge, anomalies de presio atmosfèrica previstes per avui vespre.



i per d'aqui 7 dies.



tercera imatge anomalies  de temperetures per avui vespre a 1500 metres...



i  per d'aqui 7 dies


I a les illes com es manisfesteran aquests canvis ? Encara es prest per determinar a on situaran les baixes, però pareix que un moment o altre arribaran les pluges... ja veurem si també el fred i la neu i ja veurem també si  aquests canvis son un parentesi, una cosa transitoria per tornar despres a tenir  zonal i borrasques profundes atlantiques o és un canvi que ajudi a configurar més endavant situacions retrogrades, anticiclons a les illes britaniques, països escandinaus etc etc 

126
Mou-te per la xarxa / Superfície gel pol nord-pol sud.
« el: De Desembre 20, 2013, 18:19:05 p. m. »
Ahir mentre cercava informació respecte les anomalies de la temperatura dels oceans l'hemisferi nord vaig trobar aquests enllaços.

http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/arctic.sea.ice.interactive.html
http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/antarctic.sea.ice.interactive.html


El primer representa l'evolució de la superfície de gel a l'àrtic des del 1979 fins a dia d'avui, el segon a l'antàrtida.

 Sgons aquestes gràfiques el 2012 la superficie de l'artic va estar bastant per davall de la mitjana. Aquest 2013 s'ha recuperat una mica de cobertura de gel.

S'oberva una relació entre la coberta de gel entre els pols, els anys en que un el pol nord te poc gel, el sud en te molt, i a l'inversa.

En linia general l'àrtic perd cobertura de gel, a l'antartida s'incrementa.

les grafiques estan fetes per algun depertament de la universitat d'Ilinois i CREC que agafen dades de la NASA.

127
Calendari 2014 / Re:Calendari definitiu 2014 + comanda
« el: De Desembre 16, 2013, 22:47:12 p. m. »
Bones, jo en voldria 1 d'A3.  ;D

128
Seguiment / Re:Seguiment de models - Tardor 2013
« el: De Desembre 03, 2013, 17:11:41 p. m. »
Vegent el desallotjament tant important d'aire fred a Amèrica per els pròxims dies, la inercia és a que després aquest aire fred viatgi cap a l'est i es formin baixes profundes a l'atlàntic aquesta situació pot durar bastant, tendriem aqui falca anticicònica o potser alguna situació retrograda, però amb borrasques poc profundes i amb poc aire fred... Crec que borrasques profundes a la mediterrania, siberianes o invasions d'aire polar minim 4 o 5 setmanes per tenir possibilitats de tenir-ne.

129
Seguiment / Re:Seguiment mes de DESEMBRE 2013
« el: De Desembre 01, 2013, 20:15:59 p. m. »
Permetiume un off-tòpic.

Brutal la glopada freda que s'espera al nord i centra dels EEUU.

Mapes d'anomalia de temp. prevista a 850 hp. Amb morat temperetures inferiors a 12 graus respecte la mitjana.

72Hores


120Hores


216Hores

130
Seguiment / Re:Seguiment mes de Novembre 2013
« el: De Novembre 29, 2013, 17:44:43 p. m. »
en miquel salamanca del temps ib3 anoche comentó que habíamos igualado el registro de nevadas en un mes de novembre desde el 87 que
fueron 7 días, y que este año lo podríamos superar. supongo que hoy algo habrá caído por allá arriba, sino pues mañana ;)

segun dicen en el muro de mi facebook la página de puig major

Noviembre de 1987... sólo dos nevadas en el Puig Major según nuestros datos registrados. A ver si se informan un poquito más en ib3 antes de dar datos, que en el 87 no fueron siete ni de coña. Además olvidan el 2008 que nevó muuuucho más...


Miquel Salamanca no comento nada del Puig Major, solo hizo referencia a que habia nevado en altitudes de 1200/1300 metros en lo que llevamos de mes en la Sierra de Tramuntana en 7 ocasiones y que para encontrar un caso similar hay que remontarse al año 87, insito cota 1200/1300 cuando la media de un mes de Noviembre es de 2 ocasiones en esa cota, si nieva un dia mas se bate ese registro.

Jo crec que si que hi va haver 6-7 dies de neu. Mirant els historials dels mapes isobàrics amb informació també de la  temp a 850 hp i 500 hp veig molt probable que del 24 al 30 de Novembre caigués neu a cotes altes de la serra.

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsreaeur.html

131
Bones som en miquel_br, faré servir aquest compte a partir d'ara.

Jo trob que per respondre aquestes preguntes, difícils ja de per si, seria bàsic primer de tot tenir un mapa de precipitacions previstes, amb diferents col.loracions depent del mecanisme de formació de plujes. I una vegada passat l'episodi guardar per a cada estació la informació, no només del que ha plogut sino quin mecanime a esta t el responsable d'aquestes plujes.

Imaginem una borrasca bén formada amb un embossament d'aire fred:

S'haurien de difenrenciar, pintar, les precipitacions associades a:

-Front fred.
-Front càlid
- Precipitacions prefrontals.
-Precipitacions de la pròpia espiral de la baixa ( si n'hi ha)
- Precipitacions associades a l'embossament d'aire fred.
-Linies d'inestabilitat sense ser propiament fronts.
-Front ocluït.
-Precipitacions per convergència de vents.


Els models ja calculen tot això però ens mostren simplement la precipitació.

Després si a més a més es combina amb la informació del vent  tendriem informació molt util per fer previsions i interpretacions a escala local de les situacions sinòptiques.

M'interessaria molt veure el % anual de precipitacions associades a convergencia de vents que tenen al ponent de Mallorca respecte al Llevant de l'illa. Record nevades al llevant de Mallorca per que ens ha arribat a afectar directament les precipitacions associades a l"espital de nuvols d'una baixa situada a l'est mentre que al ponent de Mallorca un bon sol, però també, i això passa amb més freqüencia tenir els nuvols massa a l'est, dins la mar  i encanvi al ponent de l'illa la convergència de vents deixar nevades ( la darrera nevada de Palma per exemple)

Veuriem també com intervé la orografia de la serra en l'increment de precipitacions a n'aquella zona en funció del mecanime de formació de les precipitacions, no crec que incrementi igual les precipitacions per un front fred que per la convergencia, o per les precipitacions associades a  un embossament d'aire fred.





Pàgines: 1 ... 7 8 [9]