MeteoIllesBalears

General => off-topic => Missatge iniciat per: MeteoMarxalenes en De Setembre 28, 2011, 18:39:22 p. m.

Títol: Ajudeta!! Plats típics de les Illes Balears.
Publicat per: MeteoMarxalenes en De Setembre 28, 2011, 18:39:22 p. m.
A veure, necessite ajuda vostra. La meua novia necessita els plats típics de les Illes Balears, els que siguen mes famosos.

Característiques, plats fonamentals, etc.

Gracies ;)
Títol: Re: Ajudeta!! Plats típics de les Illes Balears.
Publicat per: Quiquetor en De Setembre 28, 2011, 19:16:34 p. m.
A veure, és que tenim uns quants!.

Frit mallorquí (en tenim un parell  de diferents: de me, de matances, de marisc), conill amb ceba, albergínies farcides, sipia en salsa, caragols amb allioli, llom amb col, trampó, tumbet, llengua amb tàperes, porcella rostida, sopa de Nadal, sopes mallorquines, i ja ara no record res més!...  ;)
Títol: Re: Ajudeta!! Plats típics de les Illes Balears.
Publicat per: embat en De Setembre 29, 2011, 10:50:02 a. m.
No se'n ha deixat cap en Quique, vaja gourmet ;D
No se si serveixen els embotits, però evidentment és típic mesclar coses amb sobrassada (coques de sobrassada per exemple, que fins i tot van amb sucre), botifarrons (pels caragols, per les sopes, etc...).
Hi ha coses típiques d'un determinat poble (sobretot dolços) com els pastissos de pobre (que me corregeixi en Perejal), els cardinals (Lloseta i veig que també per Alaró...deliciosos), coques de patata (Valldemossa, però ja molt universalitzades), però també salats, com ara l'espinagada (Sa Pobla, feta de verdures i anguila de S'Albufera, molt coenta...sobretot molt coenta), fideus de vermar (típics de Binissalem, zona vinícola del raiguer de Mallorca on era un plat típic per reposar forces en haver fet la vermada i encara perdura), fava pelada o perada que es solia menjar a les festes de Sant Antoni (a molts de llocs, però jo els he menjat sempre a Establiments) sopes amb faves (ídem, però entrats en quaresma ja que és un plat que no duu carn), supòs que hi ha més coses però no me venen al cap.  ;)
Hi ha coses que s'han mig perdut com les sopes de roter o els caragols amb porcella (una cosa increiblement bona, que no record ja la darrera vegada que en vaig menjar)
I les coques...de trampó, de verdura, d'albercocs, de poma...molt bones també.
A Palma feien i fan un panet típic, que s'anomena llonguet i que són molt bons també. Se perden i si no vas a determinats forns són mals de trobar. Hi ha també els panets d'oli (que tot i que són semblants no són llonguets). Un llonguet amb sobrassada és de les coses bones que es poden menjar, la veritat. Els panets d'oli serveixen per tot, fins i tot hi ha qui les mulla amb llet.
Ensaïmades...de tot color, forma, mida, farcides de crema, de torró, de nata i més modernament de qualsevol cosa que al forner li passi pel cap (les he vist de fresa...no m'agradaren gens  :-\ ). Per pasqua és típic menjar robiols i panades. Els primers són dolços, una pasata dolça farcia de cabell d'àngel i brossat (formatge tendre). Avui dia les pots trobar farcits de qualsevol cosa també. I les panades són de carn i de pèsols. La carn sol ser de xot o de porc, en funció dels gusts i també les he vistes de sobrassada...molt bones.
I una cosa molt important: els cocarrois  ;D una espècie de pasta rellena de verdura i a vegades pances. Exquisits.
Títol: Re: Ajudeta!! Plats típics de les Illes Balears.
Publicat per: Perejal en De Setembre 29, 2011, 13:50:40 p. m.

A Palma feien i fan un panet típic, que s'anomena llonguet

 ;D
Títol: Re: Ajudeta!! Plats típics de les Illes Balears.
Publicat per: MeteoMarxalenes en D’abril 06, 2012, 15:24:52 p. m.
No vaig contestar aquest post (sorry), pero em va ajudar molt.  ;D

Gracies a tots  :D